پشت پرده سفر بلینکن به کشورهای عربی-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
گزارش «الخلیج آنلاین»؛

پشت پرده سفر بلینکن به کشورهای عربی

سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه نشان می‌دهد وی در چارچوب اجرای طرح و پروژه واشنگتن در منطقه برای ایجاد توافق عادی‌سازی روابط با همه کشورهای منطقه تلاش می‌کند. آمریکا در سیاست خود به دنبال آرام کردن منطقه پرتنش غرب آسیاست تا بر دو دشمن بسیار مهم و خطرناک خود، یعنی روسیه و چین تمرکز کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۹ - ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 15
کد خبر: ۲۰۸۵۱۳

پشت پرده سفر بلینکن به کشورهای عربی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا 24 ساعت پس از تأکید کشورش مبنی بر حمایت از اسرائیل و اینکه از تمام ابزارهای نظامی برای سرکوب فلسطینیان در غزه استفاده می کند، به سرعت برای دیدار با رهبران چند کشور عربی راهی منطقه شد تا تلاش خود را برای زیر فشار قرار دادن رهبران حماس با هدف آرام کردن اوضاع به کار بندد.


بلینکن جمعه در امان، پایتخت اردن با ملک عبدالله دوم، پادشاه این کشور و محمود عباس، رئیس‌ فلسطین دیدار کرد. رهبران دو کشور عربی در سخنان خود خطاب به وزیر امور خارجه آمریکا بر لزوم توقف تجاوزات اسرائیل به غزه و جلوگیری از جابه جایی ساکنان آنجا تأکید کردند.

طبق آنچه وی در تل آویو قبل از شروع سفرهای عربی اش عنوان کرد، نه تنها حامل پیام دولت آمریکا و نماینده دیپلماسی آن، بلکه نماینده رژیم اشغالگر اسرائیل است


بلینکن همان روز پس از امان وارد دوحه شد و با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر دیدار و درباره تحولات و اوضاع سرزمین های فلسطینی و پیامدهای انسانی در آنجا گفت و گو کرد. امیر قطر در این دیدار بر اهمیت تلاش برای کاهش تنش و گشایش گذرگاه‌های امن در نوار غزه برای گروه‌های امدادی و کمک های بشردوستانه تأکید کرد.

 

تمیم بن حمد آل ثانی همچنین بر لزوم اطمینان بخشی نسبت به گسترش نیافتن خشونت ها در منطقه تصریح و بر موضع قاطع کشورش در محکومیت هدف قرار دادن غیرنظامیان تأکید کرد.


وزیر امور خارجه آمریکا پس از قطر به بحرین رفت و در آنجا با سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین ملاقات کرد. وی نیز بر لزوم باز کردن دالان‌های فوری بشردوستانه برای رساندن کمک‌های پزشکی و امدادی، غذا، آب و برق به نوار غزه تأکید کرد. ولیعهد بحرین همچنین گفت، موضع پادشاهی بحرین حمایت و تأیید تلاش‌های صلح جویانه و توقف و خودداری از خشونت‌هایی است که امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.


وزیر امور خارجه آمریکا پس از سفر کوتاهش به بحرین، در چارچوب سفر منطقه ای خود که شامل امارات و مصر نیز می شود، وارد عربستان سعودی شد.


هدف بلینکن از تور منطقه ای

آنچه وزیر امور خارجه آمریکا پنج شنبه گذشته در تل آویو گفت، هدف تور منطقه ای اش را آشکار می کند. وی عنوان کرد: ما به فشار بر کشورها برای جلوگیری از گسترش درگیری و استفاده از نفوذشان بر حماس برای آزادی فوری و بدون قید و شرط گروگان ها ادامه خواهیم داد.


طبق آنچه وی در تل آویو قبل از شروع سفرهای عربی اش عنوان کرد، نه تنها حامل پیام دولت آمریکا و نماینده دیپلماسی آن، بلکه نماینده رژیم اشغالگر اسرائیل است. وی گفت: من فقط به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا به اینجا نیامده ام، بلکه به عنوان فردی یهودی اینجا حضور دارم.


یهودی خواندن بلینکن و نمایندگی وی از این رژیم، تأیید آشکاری بر وفاداری و حمایت کشورش از دولت اشغالگر است. وزیر امور خارجه آمریکا گفت: پیامی که به تل آویو آوردم این است، همیشه در کنار شما خواهیم بود و واشنگتن مهمات سامانه پاتریوت و مهمات سامانه های مختلف را به اسرائیل خواهد داد. ایالات متحده آمریکا پشت تل آویو است.


بمباران وحشیانه غزه از سوی اسرائیل

سفر وزیر امور خارجه آمریکا در حالی انجام می شود که غزه شاهد بمباران هولناک نیروهای اشغالگر است و تاکنون به کشته شدن بیش از 2 هزار فلسطینی، مجروح شدن بیش از 6 هزار نفر دیگر و آوارگی بیش از 400 هزار نفر از خانه های خود منجر شده است. فلسطینیان بر این باورند، نیروهای رژیم اشغالگر در طرحی با هدف تغییر بافت جمعیتی، به هدف قرار دادن وحشیانه آنها و آواره کردن مردم از غزه ادامه خواهند داد.


ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل در بیانیه جدیدی خطاب به تمامی ساکنان شهر غزه خواستار آن شد خانه هایشان را تخلیه و به سمت جنوب حرکت کنند. اسرائیل مدعی شد، تخلیه منازل برای امنیت شخصی آنها انجام شده است.


در بیانیه اشغالگران تأکید شده است، تا زمانی که بیانیه ای مبنی بر اجازه بازگشت صادر نشود، بازگشت آنها به غزه مجاز نخواهد بود و نزدیک شدن به منطقه محصور با دولت اسرائیل ممنوع است.


سخنگوی گردان‌های قسام در پاسخ به این اعلامیه ها گفت: در ساعات آینده چیزهای زیادی برایتان در نظر گرفته‌ایم؛ مهاجرت در فرهنگ لغت ما معنی ای جز بازگشت به سرزمینمان ندارد.


حماس در تلاش است مانع اجرای نقشه های آمریکا شود  که می خواهد جبهه دیگری مقابلشان باز و به این وسیله حواس خود را متمرکز دو دشمن قسم خورده اش، یعنی روسیه و چین کند؛ در نتیجه تور بلینکن به راه افتاد.

ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل در بیانیه جدیدی خطاب به تمامی ساکنان شهر غزه خواستار آن شد خانه هایشان را تخلیه و به سمت جنوب حرکت کنند


عملیات «طوفان الاقصی» معادله را تغییر داده است. پیام اسرائیل به مردم غزه برای حرکت به سمت جنوب به سمت مصر و درخواست بلینکن برای باز کردن دالان ها به سمت سینا به وضوح نشان دهنده اجرای «معامله قرن» با ترفند جابه جایی مردم غزه به سمت سیناست. از این منظر سفر بلینکن به منطقه بسیار مهم است و در زمان بسیار حساسی انجام ‌شد.


این سفر نشان می‌دهد وزیر امور خارجه آمریکا در چارچوب اجرای طرح و پروژه واشنگتن در منطقه برای ایجاد توافق عادی سازی روابط با همه کشورهای منطقه تلاش می کند. آمریکا در سیاست خود به دنبال آرام کردن منطقه پر تنش خاورمیانه است تا به دو دشمن بسیار مهم و خطرناک خود (روسیه و چین) تمرکز کند.

 

ارسال نظر